måndag 9 september 2013

Lördagsmorgon på landet

 

Focaccia
Helgdagsmorgnar på landet frångår jag min vanligtvis strikt svenska frukostrutin. Inte heller blir det någon typiskt italiensk frukost bestående av en snabb kaffe eller cappuccino med brioche, intagen på stående fot på något café. Nej, storasyster brukar följa med pappa till bageriet och köpa färsk focaccia. Något godare (och flottigare) bröd är det svårt att få tag på. Lite parmaskinka och en kaffe på det och mammas lycka är gjord!
 

Baci
En annan onyttighet som brukar slinka med ner i påsen från bageriet är "pussarna" (baci), små hasselnötskakor med chokladkräm. Say no more...  För att väga  upp lite för alla onyttigheterna kan man alltid ta en tur i trädgården och plocka med sig lite frukt in också. 
 
Sen går turen till tidningskiosken.Tidning till mor och far och en pysseltidning till storasyster som gör att man kan dra ut lite längre på frukostandet. Sen är det bara att duka upp härligheterna i uterummet där man kan njuta av den här utsikten! Lillasyster då? Ja hon sitter förstås och jollrar glatt i sin barnstol och låter mamma och pappa ta det lugnt. Det är förstår ju vem som helst.
 


Frukostutsikt









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar